François SCHUITEN : Blake & Mortimer « De Laatste Farao »

Home / François SCHUITEN : Blake & Mortimer « De Laatste Farao »

Van 31 mei tot 8 juni 2018

Open van 13u30 tot 18u30 :

  • Vrijdag 31 mei
  • Zondag 2 juni
  • Woensdag 5 juni
  • Donderdag 6 juni
  • Vrijdag 7 juni

Open van 11u30 tot 18u00 :

  • Zaterdag 1 juni
  • Zaterdag 8 juni

ENFR


Ter gelegenheid van het verschijnen van De Laatste Farao (*), het hommagealbum dat François Schuiten aan E-P Jacobs wijdde, stelt Galerij Champaka in wereldexclusiviteit een tentoonstelling voor van kunstdrukken die met de grootste zorg werden vervaardigd. Opgelet: alle oplagen zijn strikt gelimiteerd, genummerd en gesigneerd!

(*) Scenario Jaco Van Dormael, Thomas Gunzig en François Schuiten – Kleuren: Laurent Durieux – Uitgeverij Blake & Mortimer.


De hoogsels, unieke werken

François Schuiten koos vijf emblematische prenten uit zijn “Blake & Mortimer”. Eens de prent in seriegrafie was gedrukt, veranderde de kunstenaar met witte acrylverf elke prent in een uniek en origineel kunstwerk!
(4 exemplaren van elk 5 prenten ; 120 x 80 cm.)


Museumplaten op reuzenformaat

“De Laatste Farao” wordt gekenmerkt door sleutelscènes waarin Blake en Mortimer in moeilijke situaties raken. Vier van deze platen van museumkwaliteit werden in een kunstdruk op groot formaat gerealiseerd. De triomf van het zwart-wit volgens François Schuiten.
(4 exemplaren van elk 4 platen ; 90 x 110 cm.)


De kunst van het omslag in zwart-wit

François Schuiten ontwierp voor “De Laatste Farao” 4 omslagen, die stuk voor stuk grafische juweeltjes zijn. Ieder van deze ontwerpen werd in facsimiledruk gebracht om zo schitterend mogelijk de materie van het papier en het werk in Oost-Indische inkt weer te geven.
(4 exemplaren van elk van de 4 omslagen ; 90 x 110 cm.)


De magie van de kleuren van de omslagen

De vier verbluffende albumomslagen die François Schuiten maakte en door Laurent Durieux werden ingekleurd, werden met pigmentinkt gedrukt. Deze kunstzinnige druktechniek brengt perfect de kracht van de lijnvoering en de vlakke kleuren, terwijl het de subtiele behandeling van de materie en de kleuren weergeeft.
(29 exemplaren van elk van de 4 omslagen ; 60 x 80 cm.)


Omslag en affiche: het collectors koffertje

Dit bevat de eerste druk van de 4 omslagontwerpen in kleur, samengebracht in een doos EN vervolledigd met de tekeningen van Schuiten, ingekleurd door Laurent Durieux, voor de affiche van het festival van Amiens en het omslag van het tijdschrift DBD gewijd aan “De Laatste Farao”. Alles samen in een schitterend koffertje.
(21 ex. ; 61 x 81 cm.)


Seriegrafieën

Wanneer hij zich in het “Blake & Mortimer’ avontuur ging storten, begon François Schuiten deze verkenning van het Jacobs universum met 4 seriegrafieën die hij maakte met zijn vriend Gilles Ziller, graficus en seriegrafie maker van het mythische label Archives Internationales. Deze juweeltjes worden nu voor het eerst in de handel gebracht!
(50 exemplaren van elk van de 4 seriegrafieën; 55 x 75 cm.)

no images were found